Ungdomsudveksling

Hvert år i november søger Lions unge til deltagelse i ungdomsudveksling med Lions Danmark

Lions International ser som et af sine formål at skabe og opretholde en atmosfære af forståelse mellem verdens folk. Med dette for øje ser Lions Danmark det naturligt at tage udgangspunkt i de unge, og ved at bringe unge mennesker i alderen 17 - 21 år sammen på internationale ungdomslejre verden over skabe forståelse for de forskellige kulturer.

Lions Internationale Ungdomsarbejde, arbejder på 3 områder:

Afholdelse af ungdomslejre i Danmark
Være værtsfamilie for et ungt menneske der besøger Danmark
Udsendelse af unge fra Danmark til ungdomsudveksling i andre lande.

Der er meget stor forskel på de rejser, hvor unge tager på ferie sammen med venner og bekendte, og de arrangementer, Lions står for. Forskellen opstår ved at unge fra mange lande/kulturer/folkeslag placeres i samme lejr, "tvinges" til at være sammen og samarbejde i den periode, lejrene er aktive. I forbindelse med ophold hos en værtsfamilie får de unge tillige mulighed for at være aktiv deltager i en fremmed kultur og families daglige rutiner, i stedet for at betragte det på afstand, som når vi er på ferie.